top of page
Fleur's Praktijk

OVER MIJ

Als klein meisje had ik wilde dromen om klassiek balletdanser worden, helikopterpiloot en chirurg. Ik rolde de opleiding psychologie in, liep stage in de forensische zorg en mocht daarna aan de slag in de reguliere GGZ als psycholoog.

Dit doe ik nog steeds met veel plezier en blijf het een prachtige en dankbare baan vinden. Het leukste van mijn vak is dat ik in mensen hun leven mag meekijken in een gelijkwaardige rol waar ik een steentje bij kan dragen in inzicht, heling en sturing voor het vergroten van hun (en die van mijzelf!) psychologische flexibiliteit.

Dit is een prachtige term uit de ACT (acceptance and commitment therapy), een therapievorm die me erg aan het hart ligt.

Naast al het interessants wat mijn vak als psycholoog mij biedt, heb ik de afgelopen jaren ook verdieping gezocht in mindfulness, yoga (yin en trauma sensitive) en kan ik met plezier soms een 'nuchtere' voet in de spirituele wereld zetten. Dit is ook wat jullie op mijn site zien. Met mijn eigen praktijk vind ik het fijn om enerzijds de wat hardere, wetenschappelijke kant in te duiken middels het uitvoeren van diagnostiek en het geven van supervisie aan collega's alswel anderzijds de zachtere kant van het naar binnen keren en meer in contact staan met het lijf middels retraites en yoga. 

'Je hart volgt waar je gevoel durft te gaan'. 

//kleinstukjeversheid

Kernwoorden wanneer aan het werk: Diagnostiek-liefhebber, ACT-fan, yoga-lover, psycholoog, verbinder verschillende leerscholen, hoofd/hart/buik vertaler, diepgang met humor & gericht op gelijkwaardigheid en veiligheid.

Dingen die me naast het werk doen glimlachen: goed eten, dansmuziek, strand met duinen/wind/zeelucht, de glimlach van mijn vriend, samenzijn met dierbaren, zon (ondergang), chocola, snorrende kat op borst, apen, bloemenvelden, reizen &  buitenzijn. 

Erasmus Universiteit Rotterdam (2004-2008)

RINO (2012-2014)

Balanzs (2019-2021)

Opleiding

2004-2008

Erasmus Universiteit Rotterdam

2012-2014

RINO

2019-2021

Balanzs

Master's degree, Klinische psychologie

BIG-opleiding gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog)

BIG-nummer= 59918167625 (01-04-2014)

AGB-code = 94017018 (01-04-2014)

Opleiding 200h Yoga Alliance gecertificeerd docent 

Cursus/training

2008 - nu

EMDR (basis en vervolg), schematherapie (basis en vervolg), oplossingsgericht, KOP, diagnostiek ASS, supervisie Liesbeth Eurelings-Bontekoe, ACT-master (titel krijg je na verschillende cursussen), exposure, suicidepreventie, trauma sensitive yoga TCTSY, polyvagaal theorie. 

bottom of page