top of page

DIAGNOSTIEK SUPERVISIE

Supervisie Fleur's Praktijk

Op zoek naar een supervisor (psycho-) diagnostiek omdat je in opleiding bent tot GZ-psycholoog, je je BAPD aantekeningen wil behalen of omdat je je diagnostiekkennis wil opfrissen of verdiepen? Misschien zijn wij wel de juiste match!

DOELGROEP:

Graag geef ik supervisie aan collega’s die:

  • In opleiding zijn tot GZ-psycholoog

  • De BAPD aantekening willen behalen

  • Hun (psycho-)diagnostische kennis en vaardigheden willen opfrissen of updaten.

WAT KAN IK BIEDEN:

Erg enthousiast word ik van de puzzel van het doen van onderzoek bij volwassenen: het van te voren bepalen van de testbatterij, de ontmoeting met de cliënt en eventuele derden, het verzamelen van het onderzoeksmateriaal en daarna een mooi kloppend verhaal maken waar vooral de cliënt zelf iets aan heeft en de behandelaar meer richting geeft voor de therapie.

 

Nog leuker is dit om samen met collega’s te doen. De reden voor mij om mij beschikbaar te stellen als supervisor. Ik voldoe aan de criteria die aan een supervisor en aan supervisie worden gesteld volgens de landelijk geldende modelinstructie en de opgestelde kwalificatie-eisen, taken en verantwoordelijkheden van de praktijkbegeleiding.

Onderstaand waar echt mijn affiniteit ligt en wat ik je kan bieden in de supervisie sessies:

PERSOONLIJKHEID

Onderzoek in de brede zin betreffend classificerend, descriptief en structureel persoonlijkheidsonderzoek. Ik ben opgeleid in de Dynamische Theoriegestuurde profielanalyse van Eurelings en Snellen. Onderzoeksinstrumenten waar ik me goed in thuis voel zijn o.a. MMPI-2, NVM, NPV-2, UCL, NEO-PI-R, TCL, SPQ, SCID-5

-P, Structureel Interview (Kernberg), TAT, ZAT. 

 

Tevens kennis van Alternatief DSM-5 model voor persoonlijkheidsstoornissen (DSM-5, deel-III; APA, 2013): de STiP-5.1 en PID-5.

ASS/ ADHD

Gebruik makend van observaties, DSM interview autisme, DIVA, hetero-anamnese en eventueel indien nodig aanvullend materiaal.

KLACHTENLIJSTEN

Met de meeste instrumenten op het gebied van klinische symptomen ben ik wel bekend.

INTELLIGENTIE

WAIS-IV en GIT-2.

VORM

Op het moment geef ik supervisies op dinsdag, maar er kan altijd naar mogelijkheden gekeken worden. De supervisie kan online of face-to face (=in Rotterdam) plaatsvinden. Je kunt bij mij een enkele, een reeks of meerdere supervisiesessies plannen verspreid over een langere periode.

Een supervisie-uur duurt 45 minuten contacttijd en 15 minuten voorbereiding of uitwerken conform de opleidingsregels. Het is ook mogelijk om een dubbel supervisie-uur (90 minuten contacttijd) te plannen of de supervisie met z’n tweeën te volgen.

De eerste sessie zal uiteraard een kennismaking inhouden en het vaststellen hoe we de supervisie gaan vormgeven, zowel inhoudelijk (doelen) als de werkwijze (reflectieverslagen, video-opnamen, etc.).

TARIEVEN

Mijn tarief voor een supervisie-uur bedraagt €100,-.

 

Indien je ook supervisie wilt hebben over je verslag wordt voor indirecte tijd de helft van het uurtarief in rekening gebracht. Ik zal je maandelijks een factuur sturen.

 

Mocht je een afspraak niet kunnen nakomen, dan deze graag minimaal 24 uur van tevoren afzeggen. Een afspraak afzeggen kan per mail op info@fleurspraktijk.nl.

Fleur's Praktijk

‘Supervisie bij Fleur is leerzaam, interessant en eigenlijk ook gewoon erg gezellig. Fleur is in staat moeilijke stof begrijpelijk te maken en geeft je concrete handvatten mee om hier zelf weer mee aan de slag te gaan. Of je nou net komt kijken in de diagnostiek of al wat ervaring hebt, Fleur weet hier goed op aan te sluiten. Ik heb Fleur ervaren als een betrokken en ontzettend kundig persoon. Haar enthousiasme en interesse is aanstekelijk en maakt dat de diagnostiek meer gaat leven en je dit met (nog) meer plezier gaat beoefenen. Terugkijkend heeft Fleur mij echt weer een stap verder geholpen en daar ben ik haar erg dankbaar voor.'

 

Arjen Beck

psycholoog i.o. tot GZ-psycholoog

bottom of page