top of page

RETRAITE

Retraite Fleur's Praktijk

Al langere tijd heb ik het over retraites geven. Dit is op zich niet heel bijzonder in een wereld waarin dit nu zo veel wordt aangeboden in allerlei varianten. Echter toch is het voor mij bijzonder omdat ik het stiekem heel erg spannend vind om voor groepen te staan.

 

In je angsten zitten vaak ook je verlangens en waarden verborgen. En blijkbaar vind ik het heel belangrijk om anderen en mijzelf de mooie ervaring te gunnen van de kracht van het samenkomen. Ik heb zelf van meerdere prachtige retraites kunnen genieten van yoga retraites met prachtige ceremonies in Mexico tot stilte ayurvedische retraites in India, Thailand en zeker ook in Nederland. 

Steeds meer wordt voor mij duidelijk dat ik naast het hoofd (cognitief)-werk meer met het lijf wil doen en op een andere manier wil verbinden met mensen. Een manier die ook helend kan zijn naast het cognitief aanpakken, begrijpen, inzichten verkrijgen. Een manier van verbinden, zacht zijn, naar binnen keren, voelen, contact maken. Ik ben ervan overtuigd dat het broodnodig in onze drukke wereld om te werken aan rust. Dit klinkt tegenstrijdig, werken voor rust, maar in onze wereld met al die prikkels kan het een hele struggle zijn om te ontspannen en naar binnen te keren. 

Wat voor soort retraites kan je verwachten? ​Mijn retraites zullen een combinatie bevatten van yin yoga en trauma sensitive yoga, ACT, ademhaling, mindfulness en activiteiten die gericht zijn op verbinden en buiten je comfortzone treden. 

WAT VOOR SOORT RETRAITES KAN JE VERWACHTEN?

Fleur's Praktijk

Mijn retraites zullen een combinatie bevatten van:

  • Yin Yoga

  • Trauma Sensitive Yoga

  • ACT

  • Ademhaling

  • Mindfulness

  • Activiteiten die gericht zijn op verbinden en buiten je comfortzone treden

‘Ik heb de retraite als een verrijking ervaren. Fleur is een heel warm en inspirerend persoon waar ik me meteen veilig bij voelde. Ik heb veel geleerd over mezelf en mooie inzichten gekregen.

 

Het programma was afwisselend en de groep heel fijn en ik voel me sindsdien meer verbonden met mijn lijf. Kortom, een aanrader deze retraite!’

 

Sophie Dekker-Snoek

INTERESSE:

Mocht je interesse hebben, stuur me dan een mail en houdt deze pagina in de gaten voor data! 

Fleur's Praktijk
bottom of page